De opening: hier trekt u de aandacht van uw publiek. In de meeste gevallen is dit ook het moment om jezelf en het evenement waarvoor je reclame wilt maken voor te stellen. Naast goede motiverende en inspirerende storytelling, moet je je ook richten op de materie van je onderwerp. De handigste manier om dit te doen is ook met boeiende verhalen. Op die manier voelt het publiek zich heel actief. Het is ook een goede manier om het ijs te breken en de nieuwsgierigheid van het publiek naar het onderwerp te vergroten, om het evenement echt goed te beginnen.

Bedrijf is er alleen om te voldoen aan de behoeften van de klant

Het grootste geheim van motiverende sprekers is dat ze er niet zijn om een directe verkoop te doen! Het belangrijkste doel van een motiverende spreker is om zijn/haar publiek achter te laten met een gevoel van verantwoordelijkheid voor hun eigen acties in relatie tot uw behoeften en wensen. Hij/zij moet het publiek duidelijk maken dat hun tijd iets kostbaars is. Deze taal is een zeer kritische component in de geesten van het publiek van vandaag. Volgens een recente enquête die werd gehouden tijdens tele-sessies van een organisatie, was 16% van de ondervraagden van mening dat zij een tweede afspraak met de spreker zouden vermijden, alleen omdat zij een slechte ervaring hadden gehad tijdens zijn toespraken. Een ethische spreker is niet te onderschatten. Deze sprekers zijn een waardevolle hulpbron voor elke organisatie. De kennis die zij overdragen is onbetaalbaar.

Analytische vaardigheden in werk en privéleven is iets waar ik altijd naar zoek in mijn cliënten

Elke succesvolle spreker heeft deze kwaliteit in zich, maar velen van hen sterven om de positie van Senior Leader in hun gekozen vakgebied of bij een bepaald bedrijf te blijven bekleden. Wat is dat zegt u? Nou, net als in mijn eigen geval dat ik de geannuleerde teleseminars Alles wat ik doe is zoveel meer dan ik me ooit had voorgesteld, ik realiseer me altijd dat ik gewoon nooit de tijd heb genomen om het me persoonlijk af te vragen.

Deze dagen echter, is een blik goud verworven…En pas door de tijd en het leven, realiseerde ik me dat mensen echt geïnteresseerd zijn om te horen over je persoonlijke reis. Noch een korte, noch een lange. Als je er een hebt, laat anderen dan hun ideeën delen en sta open voor de beste. Dit is slechts een manier om door de negativiteit heen te werken, die een constante is in vele levens. Maar ik geloof dat door te geven aan mijn publiek, zij op hun beurt hun eigen ideeën zullen willen uitdrukken… Stel je voor hoe iemands leven zou zijn als hij/zij vrij was van negatieve gedachten!

Wat voor een manier kan er zijn om dit te doen, in plaats van het zelf te doen? Er zijn vele manieren. Bijvoorbeeld, luisteren, discussies, kaarsen, kunst en reizen zijn er slechts enkele van. Echter, hier zijn enkele regels en ideeën om uit te voeren.1. Blijf bij wat de techniek. Technieken kunnen erg duur worden en bovendien wil je jezelf niet beperken tot slechts één methode.2. Voordat je iets doet, moet je jezelf afvragen 'is dit wat ik echt wil doen'? … "Wil ik dit doen of niet? "3. Beslis wat je voor elk van je technieken moet doen (Beperk je nergens toe)4. Zoek een manier om de techniek zo lang te werken als nodig is om je doel te bereiken (Kun je je voorstellen….. iets op te sommen …. en ga dan weer omhoog en hoger. Zoveel harder werken voor hetzelfde, maar hetzelfde, alleen deze keer bereik je het!)5. Stel jezelf vragen als, ben ik bereid om dit te doen? Ben ik in staat om dit te doen? Kan ik dit moeilijk doen? Ben ik vastbesloten om dit te laten gebeuren? Ben ik gepassioneerd over dit? 6. Begrijp dat het tijd kost om iets groots en effectiefs te bereiken. vertraagt de weg naar succes7. Stel uw doelen en visualiseer uw reis … wat wilt u hebben?