Cleaner Breda

Als je door de straten van Breda wandelt, is het moeilijk om niet te merken dat er een hoop opruimwerk nodig is. Hoewel de gemeente Breda regelmatig schoonmaakacties organiseert, is het aan de inwoners om er ook echt voor te zorgen dat de stad schoon blijft. Dit kan door bijvoorbeeld simpelweg je afval in een prullenbak te gooien in plaats van op straat. Maar er is meer nodig dan alleen dat. In dit blog lees je wat je kunt doen om actief bij te dragen aan het opruimen van de stad Breda!

Verander je gedrag

Het is bewezen dat gedragsverandering de beste manier is om de wereld te verbeteren. Dus, als je wilt helpen Breda op te ruimen, moet je eerst jezelf aanpassen. Wees bewust van het probleem Het eerste wat je moet doen is bewust worden van het probleem. We leven in een throw-away-samenleving en wegoverschot is overal. Als je niet bewust bent van het probleem, zul je geen verandering teweegbrengen. Verander je gedrag Zoals we al zeiden, is gedragsverandering de beste manier om het probleem aan te pakken. Begin met kleine veranderingen in je dagelijkse routine en bouw dit verder uit. Hier zijn enkele dingen die je kunt doen:

Neem een afvalzak mee.

Wanneer je een wandeling of fietstocht maakt door de stad of het platteland, neem dan een afvalzak mee. Zo kun je eventueel afval dat je tegenkomt, meteen opruimen. Het is een kleine inspanning die ervoor kan zorgen dat de stad of het platteland er weer een beetje netter uitziet. Laat geen afval liggen. Als je iets gebruikt, gooi het dan meteen weg in een prullenbak of neem het mee naar huis. Dit geldt ook voor sigarettenpeuken. Er zijn speciale aanwijzingen voor het verwijderen ervan, dus let daar goed op. Sigarettenpeuken kunnen namelijk schadelijk zijn voor het milieu. Zorg ervoor dat je hond niet overal poept.

Mis de belangrijkste stap niet: Wees een gewetensvolle inwoner.

Wanneer je iets ziet dat niet opruimen, doe het dan zelf! Het is niet alleen de verantwoordelijkheid van de gemeente, maar ook van ons allemaal. Alleen door onze inspanningen kunnen we de stad schoon houden.

Conclusie

Elk jaar klaagt de gemeente Breda over hetzelfde probleem: rommel op straat. Inwoners die geen oog hebben voor netheid laten hun afval achter op verkeerspleinen, in parken en langs fietspaden. Het gevolg is dat de stad er onverzorgd uitziet en dat kost de gemeente veel geld om alles schoon te maken. De gemeente heeft diverse campagnes gestart om inwoners bewust te maken van het probleem, maar helaas blijkt dat niet iedereen hier gehoor aan geeft. Wil je toch een campagne helpen, check dan Cleaner Breda!. Om de stad schoon te houden, is het belangrijk dat iedere inwoner zijn of haar steentje bijdraagt. Dit kan door simpelweg je afval mee te nemen naar huis of het in een afvalbak te gooien. Op die manier draag je bij aan een schonere en nettere stad voor iedereen.